Vytváření akcí

Naposledy upraveno:

Druhy akcí

Ještě než se pustíš do vytváření akcí je dobré si ujasnit jaké jsou rozdíly u typů akcí:

Hlavním rozdílem je uvítací hláška u portálu pro rodiče:

Uvítací hláška u portálu pro rodiče – schůzka

Uvítací hláška u portálu pro rodiče – výprava

Uvítací hláška u portálu pro rodiče – oddílová rada

Schůzky a výpravy

Hlavní rozdíly:

  • U schůzek jde nastavit opakování, výpravy se nastavují jednotlivě
  • Názvosloví
  • Výpravy umožňují vytváření vícedenních akcí a tvorbu rozpočtu na akci

Série schůzek

Tuto volbu využij pokud chceš vytvořit najednou více schůzek, které se opakují ve stejný den a stejný čas. Jednoduše nastavíš, kdy se mají opakovat a v mezi jakými daty se mají vytvořit.

Oddílové rady

Oddílové rady jsou hlavně určené pro vedoucí. Jediný rozdíl je, že u nich nenajdeš program.

Levitio ti dává dvě možnosti ukládání zápisu z rad. Můžeš zápis tvořit přímo v Levitiu a nebo připojit odkaz na externí úložiště a mít zápis vždy po ruce.

Při další radě ti Levitio nabídne možnost zobrazit zápisy z předešlých rad. Stačí si možnost aktivovat posuvníkem na levé straně.

Vytvoření nové akce

Akci můžeš vytvořit pomocí přetažení nebo na konkrétní den. Obě funkce jsou velmi podobné.

Vytvoření akce přetažením

Akci vytoříš kliknutím na “+ Nová událost” v sekci: Oddíl > Kalendář Otevře se ti výběr akcí.

Sekce: Oddíl > Kalendář

Sekce: Oddíl > Kalendář > + Nová událost

Po otevření výběru akcí stačí, když zadáš čas akce (od kdy do kdy má akce trvat). Taky můžeš změnit počet dnů, jak dlouho má akce trvat.

Pokud klikneš na oranžově označený název oddílu, tak změníš pro koho (oddíl nebo určitou družinu) má být akce vytvořená.

Akci dokončíš kliknutím na tlačítko Vytvořit

Vytvoření akce na konkrétní den

Pokud najedeš myší na konkrétní den objeví se ti plus “➕” , když na něj klikneš můžeš vybrat druh akce, který chceš vytvořit.

Sekce: Oddíl > Kalendář

Sekce: Oddíl > Kalendář > + > Nová schůzka

Pak už stačí vybrat trvání akce a nastavit pro koho je akce určena, zda pro oddíl nebo můžeš vybrat konkrétní družinu.

Hromadné úpravy

Hromadné úpravy jsou velký pomocník na začátek skautského roku při vytváření nových schůzek. Tlačítko Hromadné úpravy nalezneš v záložce Kalendář v levém horním rohu.

Po zvolení možnosti Hromadné úpravy se ti otevře nová tabulka a pomací filtrů si zvolíš jednotlivé družiny a akce, jejichž akce chceš zobrazit. Následně můžeš vybrat ze seznamu jednotlivé akce a nebo zvolit možnost „Vybrat vše“.

Jakmile máš všechny akce určené pro změnu vybrané, klikni na tlačítko „Další“ v pravém dolním rohu. V dalším kroku Ti Levitio nabídne možnost UPRAVIT nebo SMAZAT vybrané akce.

Po zvolení možnosti UPRAVIT se Ti zobrazí nabídka detailů, které můžeš upravit. Jedná se o Start, Cíl, Návrat a Informace. Uprav informace, které potřebuješ a klikni na tlačítko „Další“ v pravém dolním rohu.

V dalším kroku ti Levitio zrekapituluje změny, které se chystáš provést. Vše zkontroluj a pokračuj dál tlačítkem „Další“. V posledním kroku potvrď změny napsáním slova „UPRAVIT“ do políčka připraveného dole v okně. Změny potvrdíš stisknutím tlačítka „Provést“

V případě hromadného mazání akcí zvolíš v předešlém kroku možnost SMAZAT, zkontroluješ vybrané akce a v poslendím kroku napíšeš slovo „SMAZAT“ do připraveného políčka. Akci potvrdíš tlačítkem „Provést“.