Šablony

Naposledy upraveno:

Šablony jsou nezbytnou součástí Levitia. Levitio šetří čas vedoucím a šablony jsou velkým pomocníkem pokud chceš jako oddílový vedoucí čas ušetřit.

Kde všude můžeš šablony využít?

  • Lokace
  • S sebou
  • Zprávy
  • Program (hry)
  • Sloupečky (Chytré tabulky)

Lokace

Při vytváření akce máš možnost místo srazu/průběhu akce vybrat z předem nastavené šablony. Šablony si můžeš uzpůsobit sobě a můžeš si jich vytvořit víc. Pro nastavení šablony vyber možnost „Vyber místp ze šablony“ u srazu/cílu/návratu. V dalším okně pak vyber možnost „+Nové místo“.

Samozřejmě! Opravený text by mohl znít takto:

Jako další krok si zvolíš název nové šablony a podle města si můžeš vyhledat lokaci, kde se nachází tvoje klubovna (nebo jiné požadované místo). Pomocí špendlíku pak můžeš lokaci zaměřit přesněji. Novou šablonu uložíš pomocí tlačítka VYTVOŘIT v pravém dolním rohu.

S sebou

Jasně, tady je upravený text:

Šablony pro věci s sebou můžeš nastavit u každé akce. Můžeš mít více šablon, a stejně jako u lokací je můžeš nastavit buď pro konkrétní oddíl, nebo pro celou organizaci. Zvolíš název své šablony a do dalšího pole postupně uvedeš položky, které si mají děti na schůzku/akci vzít. Do spodního políčka můžeš přidat další poznámky nebo libovolný text pro rodiče. Novou šablonu uložíš kliknutím na tlačítko VYTVOŘIT v pravém dolním rohu.

Zprávy

Šablony zpráv můžeš využít při mnoha příležitostech, které se během roku či let opakují, jako je vítání nových členů, připomínky k platbě registrace, informace o fungování oddílu a podobně. Šablony zpráv si můžeš nastavit v záložce Nastavení v sekci Zprávy.

V záložce „Zprávy“ najdete nejen své stávající šablony zpráv, ale také možnost nastavit novou šablonu.

Jasně, tady je upravený text:

Pro nastavení nové šablony vyber název šablony a předmět zprávy. Do posledního pole zadej text zprávy. Šablonu uložíš kliknutím na tlačítko ULOŽIT.

Program

Při vytváření programu ti můžou pomoci i šablony programů. Novou šablonu vytvoříš v záložce Program pomocí tlačítka PŘIDAT.

Jasně, tady je upravený text:

Stejně jako u předchozích šablon, stačí vyplnit název šablony a text (například pravidla hry, instrukce atd.). Poté zvolíš začátek a konec programu – Levitio ti automaticky dopočítá celkový čas aktivity. Pokud je program určen pro specifické prostředí, můžeš toto prostředí specifikovat. Jako poslední krok klikni na tlačítko VYTVOŘIT ŠABLONU a vyber možnost, pro koho chceš šablonu vytvořit, čímž šablonu finálně potvrdíš.

Sloupečky (Chytré tabulky)

Ve svém oddíle si můžeš přednastavit sloupečky, které budeš využívat v chytré tabulce. Vlastní sloupečky můžeš například použít při placení registrace, zjišťování velikosti trička nových členů a podobně. K možnosti vytvoření vlastních sloupečků se dostaneš přes záložku Nastavení v sekci Vlastní data o členech. V pravém dolním rohu najdeš tlačítko NOVÁ DATA O ČLENECH.

V další části si vyber formát dat, který chceš ve sloupečku použít, z následujících možností.

Pokud například zvolíte možnost „Volba z několika možností“, v dalším kroku si nastavíte možnosti, které chcete pro sloupeček mít. Možnosti potvrdíte tlačítkem DALŠÍ.

Předposlední krok ti dá možnost zvolit si název a blíže popsat význam tvého sloupečku.

V posledních krocích potvrdíš, kdo má oprávnění data vidět a upravovat. V závěrečném kroku uvidíš shrnutí všech údajů, které jsi přednastavil. Pokud je vše správně, potvrď nastavení kliknutím na tlačítko VYTVOŘIT.